Domotica

Wim Bosman is de domotica specialist van Vorden en omstreken en kan u alles vertellen over de toepassingen die hierbij horen. Bent u benieuwd naar wat er in uw specifieke situatie allemaal mogelijk is? Wij kunnen het u vertellen!

Wat is domotica?

De term domotica is een samenvoeging van domo (‘huis’) en tica (‘toegepaste wetenschap’). Dit vakgebied draait om de integratie van technologie in de woning, om zo een betere kwaliteit van leven te realiseren. Het grootste deel van de domotica toepassingen is bedoeld voor het verbeteren van het wooncomfort, het binnenklimaat of de veiligheid. Maar het wordt ook steeds vaker ingezet om te zorgen dat men op een efficiëntere manier van energie gebruik kan maken.  

Welke mogelijkheden zijn er op het gebied van domotica?

Er is tegenwoordig ontzettend veel mogelijk op het gebied van domotica, van het automatiseren van hele simpele dagelijkse handelingen tot aan het inzetten van levensreddende systemen. Een aantal voorbeelden van domotica toepassingen zijn bijvoorbeeld:

  • De verlichting bij de voordeur die automatisch aan gaat wanneer er iemand op de oprit loopt
  • De badkamerkraan die automatisch aan gaat zodra u uw handen eronder houdt
  • Het koffiezetapparaat dat automatisch opstart op een vooraf ingesteld tijdstip
  • Het zonnescherm dat automatisch uitklapt als de zon doorbreekt
  • De ventilatie die automatisch wordt ingeschakeld zodra u de douche aanzet
  • Een muizenval die een push-bericht verstuurd zodra er een muis gevangen is
  • Het geven van spraakopdrachten aan uw smartphone (zoals de iPhone met Siri)
  • Het op afstand instellen van verwarmingszones in de woning
  • Smartwatches met mobiliteitsbewaking die in staat zijn om automatisch hulpdiensten in te schakelen wanneer iemand hulp nodig heeft

Veel mensen zien domotica nog een beetje als een futuristisch concept. Maar doordat domotica toepassingen steeds gangbaarder worden, kunnen ze ook steeds makkelijker en goedkoper geïntegreerd worden in doorsnee woningen. Ook bij u!

 

 

Ja, ik heb interesse in domotica!

Wilt u graag meer weten met betrekking tot de mogelijkheden van domotica in uw woning of bedrijfspand? Installatiebedrijf Wim Bosman in Vorden is u graag van dienst! Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Informatie aanvraag: domotica

Bel ons nu!