Pelletkachels

Uw energierekening bestaat voor een groot deel uit de kosten die u maakt om uw woning te verwarmen. Maar er zijn tegenwoordig veel meer (duurzame) manieren om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Installatiebedrijf Wim Bosman vertelt u graag meer over de werking en de voordelen van pelletkachels.

Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel is een innovatieve kachel die werkt door verbranding van houtpellets. Die houtpellets, welke verkrijgbaar zijn als houtsnippers of houtstaafjes, worden gemaakt van restafval uit de houtindustrie of van snoeihout. De houtpellets gaan in het ingebouwde reservoir van de pelletkachel. Vanaf daar kunnen ze dankzij een zogeheten wormschroef naar de vuurkorf getransporteerd worden, waar ze automatisch worden aangestoken. Een pelletkachel is wat men een ‘slimme kachel’ noemt; hij is namelijk in staat om zelf de aanvoer van pellets en lucht te regelen. Het enige dat u hoeft te doen is de juiste temperatuur instellen!

Wat zijn de voordelen van een pelletkachel?

Pelletkachels werken niet alleen op een goedkope brandstof, ze gaan ook bijzonder efficiënt met die brandstof om. De gemiddelde pelletkachel levert een hoog rendement (70% - 90%); bijna alle energie die de kachel verbruikt, wordt in warmte omgezet. Dat betekent dat u met een pelletkachel een flinke besparing op uw maandelijkse energiekosten kunt realiseren! Daar komt bij dat een pelletkachel een bijzonder aangename warmte produceert. Met andere woorden: een aangenaam binnenklimaat én een lagere energierekening. Dat willen we toch allemaal?

Pelletkachels bij Installatiebedrijf Wim Bosman

Wilt u graag meer weten over pelletkachels, neemt u dan contact op met Installatiebedrijf Wim Bosman. Als de verwarmingsspecialist van Vorden en omstreken helpen wij u graag om de investering en besparingsmogelijkheden van een pelletkachel in kaart te brengen. Direct een vrijblijvende offerte aanvragen kan natuurlijk ook!

Informatie aanvraag: pelletkachels

Bel ons nu!