Luchtbehandeling

Wilt u dagelijks verzekerd zijn van voldoende frisse lucht en een aangenaam binnenklimaat? En tegelijkertijd besparen op uw energiekosten? Als hét installatiebedrijf van Vorden vertellen wij u graag meer over de werking en de voordelen van luchtbehandeling.

Wat is luchtbehandeling?

Woningen en bedrijfspanden worden tegenwoordig steeds beter geïsoleerd. Dit biedt u de mogelijkheid om heel veel energie te besparen. Dat gezegd kan het gebrek aan ‘natuurlijke’ ventilatie (lucht die door kieren en spleten heen naar binnen komt) wel een negatieve invloed op het binnenklimaat hebben. Luchtbehandeling biedt dan uitkomst. Wanneer we spreken over luchtbehandeling, dan hebben we het over het behandelen van de binnenlucht. Dit kan in verschillende vormen. We kunnen de binnenlucht verversen, bevochtigen, ontvochtigen, verwarmen en koelen. Het is zelfs mogelijk om de binnenlucht zo te behandelen dat virussen, bacteriën en schimmels onschadelijk worden gemaakt. Er zijn verschillende manieren waarop dit gedaan kan worden. Maar in principe komt het er altijd op neer dat de lucht in circulatie wordt gebracht en door middel van filters wordt gezuiverd. Afhankelijk van de grootte van uw woning of bedrijfspand kunnen wij zowel kleine als grote installaties plaatsen.

Luchtbehandeling, hoe werkt dat?

Elk luchtbehandelingssysteem bestaat uit een luchtverwarmer, een (discreet geplaatst) kanalenstelsel en roosters. De meeste moderne luchtbehandelingssystemen kunnen zowel verwarmen en koelen als ventileren. Zodra alles goed is ingeregeld, gaat dit allemaal automatisch - het systeem is namelijk in staat om de warmte- en luchttoevoer zelf aan te passen. Een luchtbehandelingssysteem zorgt dus het hele jaar door voor een aangename binnentemperatuur én schone lucht zorgt.

Wat zijn de voordelen van luchtbehandeling?

We hebben de belangrijkste voordelen van een luchtbehandelingssysteem voor u op een rijtje gezet:

  • Het hele jaar door een optimaal binnencomfort met één systeem
  • 24 uur per dag, 7 dagen per week een constante toevoer van verse lucht
  • Een gezonde lucht met een optimaal zuurstofgehalte en een betere luchtvochtigheid
  • Geen last van geluidsoverlast, storende leidingen en/of radiatoren
  • Een zeer hoog rendement, dus beter voor het milieu én uw portemonnee
  • Een eenvoudig te bedienen, onderhoudsarme installatie

Het is tevens mogelijk om uw luchtbehandelingssysteem te combineren met een WTW-unit. Hiermee kunt u nog meer besparen op uw energieverbruik!

Ja, ik heb interesse in luchtbehandeling!

Wilt u graag meer weten over de mogelijkheden van luchtbehandeling in uw woning of bedrijfspand? Neem dan vandaag nog contact op met Installatiebedrijf Wim Bosman in Vorden. Uiteraard kunnen wij ook de kosten en besparingsmogelijkheden voor u in kaart brengen.

Informatie aanvraag: luchtbehandeling

Bel ons nu!