Meterkasten

Meterkasten worden vaak vervangen wanneer oudere woningen verbouwd of gerenoveerd worden. En dat heeft een goede reden. Wim Bosman is gespecialiseerd in het vervangen van meterkasten en vertelt u hier graag meer over.

Wat moet ik weten over meterkasten?

Uw meterkast heeft meerdere groepen. Hoeveel groepen u nodig heeft, is afhankelijk van het aantal ruimtes in huis, de stroombehoefte en het aantal grootverbruikers dat u heeft. Enkele voorbeelden van grootverbruikers zijn wasmachines, drogers, vaatwassers, en elektrische ovens.

Vroeger hadden woningen doorgaans niet meer dan drie 3 groepenkasten. Dit was ruim voldoende voor een gemiddeld huishouden. Maar we zijn in de afgelopen decennia aanzienlijk meer stroom gaan verbruiken. Al die elektrische apparaten die we nu hebben vergen veel meer capaciteit van de meterkast. Als u een oude woning met een oude meterkast heeft, is er een groot risico dat groepen overbelast raken. De meterkasten van vroeger volstaan dan ook niet meer.

Het wordt aangeraden om voor elke grootverbruiker in huis een aparte groep te hebben. Moderne huizen hebben dan ook meterkasten met zo’n 7 tot 9 groepen.

Wanneer moet een meterkast vervangen worden?

In oudere woningen loopt de veiligheid nog sterk achter. Niet alleen op onze moderne levensstijl, maar ook op de moderne regelgeving. Een eenpersoonshuishouden met weinig grootverbruikers kan wellicht nog uit de voeten met een oude meterkast, maar dat gaat lang niet voor iedereen op.

Is uw meterkast verouderd? Heeft u het vermoeden dat de veiligheid te wensen overlaat? Of heeft u weleens meegemaakt dat de stroom uitviel door overbelasting van een groep? Dan kan het zeker het overwegen waard zijn om de meterkast te vervangen.

Ja, ik heb interesse in meterkasten!

Heeft u vragen over meterkasten, of bent u benieuwd naar de kosten voor het vervangen van uw huidige meterkast? Neemt u dan contact op met Installatiebedrijf Wim Bosman in Vorden. We helpen u graag verder!

Informatie aanvraag: meterkasten

Bel ons nu!