Noodverlichting

In Nederland is het in alle publiekelijk toegankelijke gebouwen en bedrijfspanden wettelijk verplicht om noodverlichting te laten installeren. Daarnaast dienst de geplaatste noodverlichting elk jaar gecontroleerd te worden. Gelukkig kunt u ook hiervoor bij Installatiebedrijf Wim Bosman terecht!

Waarom noodverlichting laten installeren?

Als we het hebben over noodverlichting, dan spreken we over verlichting die werkt op een accu. In het geval van een stroomuitval wordt de accu automatisch ingeschakeld, zodat de noodverlichting gewoon blijft branden. Dit voorkomt desoriëntatie en paniek bij noodsituaties, en helpt mensen om snel de vluchtroute te vinden. Niet zo verwonderlijk dus, dat noodverlichting wettelijk verplicht is; het is van cruciaal belang de veiligheid in een pand. Wim Bosman kan u van deskundig advies voorzien bij het maken van een noodverlichtingsplan en tevens de noodverlichting voor u installeren. Wij zorgen ervoor dat de noodverlichting in uw pand aan de wettelijke eisen voldoet.

Met welke eisen moet ik rekening houden?

Het is verplicht om de aanwezige noodverlichting in alle publiekelijk toegankelijke gebouwen en bedrijfspanden jaarlijks te laten controleren. Dit kunt u terugvinden in zowel het Bouwbesluit 2012 als in de Arbowet. Wim Bosman is bevoegd om deze controles voor u uitvoeren, vanzelfsprekend conform de NEN-EN 50172 regelgeving noodverlichting systemen voor vluchtwegen.

Ja, ik heb interesse in noodverlichting!

Wilt u graag meer weten over de mogelijkheden van noodverlichting? Neem dan contact op met Installatiebedrijf Wim Bosman in Vorden. We helpen u graag verder met een deskundig advies!

Informatie aanvraag: noodverlichting

Bel ons nu!