Elektro boiler

Veel huishoudens hebben tegenwoordig een CV-ketel, die zorgt voor zowel de verwarming van het huis als de verwarming van het water voor uw badkamer en keuken. Maar het kan ook zijn dat u afhankelijk bent van een aparte boiler voor de warm water voorziening. Als u momenteel een gasboiler heeft en hier eigenlijk graag vanaf wilt, dan is een elektro boiler een zeer goed alternatief.

Wat is een elektro boiler?

Een elektro boiler is een boiler die het water in het voorraadvat kan verwarmen door middel van elektriciteit. Het toestel maakt hiervoor gebruik van een verwarmingselement, dat is verbonden aan een thermostaat. Met de thermostaat kan de temperatuur geregeld worden. Het water kan doorgaans tot maximaal 80°C worden opgewarmd.

Wat zijn de voordelen van een elektro boiler?

Elektro boilers zijn een prima alternatief voor gasboilers en bieden meerdere voordelen:

  • Elektro boilers zijn compacter dan gasboilers en aanzienlijk makkelijker te installeren
  • Omdat een elektro boiler geen gastoevoer nodig heeft, kan dit apparaat op bijna elke gewenste plek worden geplaatst
  • Een elektro boiler over voldoende vermogen om op meerdere plaatsen tegelijk warm water te kunnen tappen.

Welke elektro boiler is geschikt voor mij?

Elektro boilers zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, met een volume van 20 tot en met 150 liter. Welke elektro boiler voor u het meest geschikt is, hangt onder andere af van de grootte van uw huishouden en uw huidige verbruik. Installatiebedrijf Wim Bosman kan u hier uiteraard over adviseren.

Is een elektro boiler voordeliger dan een gasboiler?

Dat hangt van uw situatie af. Momenteel is stroom duurder dan gas. Dat wil echter niet zeggen dat u met een elektro boiler duurder uit bent. Als u een dubbele meter heeft, kunt u de elektro boiler zo instellen dat het toestel alleen ’s nachts water verwarmd. Op die manier kunt u namelijk optimaal gebruikmaken van het daltarief. U kunt nog meer besparen als u zelf stroom opwekt of gebruik maakt van andere energiebesparende oplossingen, zoals zonnepanelen. In dat geval bent u mogelijk zelfs veel goedkoper uit met een elektro boiler.

Heeft een elektro boiler ook onderhoud nodig?

Een elektro boiler vereist relatief weinig onderhoud. Desondanks raden we aan om het toestel eens in de zoveel tijd even te laten nakijken door een specialist. Op die manier wordt niet alleen de werking en de veiligheid van de elektro boiler gewaarborgd, maar kunt u ook de levensduur van het toestel verlengen. Zo blijft u altijd verzekerd van een veilige en goed functionerende elektro boiler en hoeft u zich geen zorgen te maken over uw warm water voorziening.

Ja, ik heb interesse in een elektro boiler!

Wim Bosman is hét installatiebedrijf van Vorden en kan zowel de levering en de installatie als het onderhoud van uw elektro boiler verzorgen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte!

 

Informatie aanvraag: elektro boiler

Bel ons nu!