Keuken boiler

Als uw CV-ketel relatief ver van uw keukenkraan is geplaatst, kan het soms erg lang duren voordat er eenmaal warm water uit de keukenkraan komt. Dat is niet alleen frustrerend, maar tevens zonde van al dat ongebruikte water. Als dit voor u ook een probleem vormt, is de installatie van een keuken boiler zeker het overwegen waard.

Wat is een keuken boiler?

Een keuken boiler is in feite niets meer dan een extra boiler die in de keuken wordt geïnstalleerd. U hoeft dan niet meer te wachten tot het water van uw CV-ketel eindelijk uw keukenkraan heeft bereikt; de keuken boiler zorgt ervoor dat u altijd onmiddellijk een royale hoeveelheid warm water tot uw beschikking heeft.

Wat zijn de voordelen van een keuken boiler?

Goed, een keuken boiler zorgt dus voor direct warm water in de keuken. Dat is mooi, maar hoe zit het met de besparingsmogelijkheden? Wel, een keuken boiler kan u helpen om zowel op uw energierekening als uw waterrekening te besparen. Ten eerste verspilt u minder water omdat u niet hoeft te wachten tot het warm wordt. Ten tweede wordt uw CV-ketel ontlast; die hoeft alleen nog maar te werken om het huis te verwarmen en warm water voor de badkamer te leveren. Een keuken boiler vraagt natuurlijk om een investering, maar die is niet al te hoog en kan doorgaans al binnen een jaar worden terugverdiend.

Welke soorten keuken boilers zijn er?

Wij kunnen verschillende soorten keuken boilers leveren. De meeste exemplaren kunnen gemakkelijk in een keukenkastje of boven het aanrecht worden geïnstalleerd. Maar er zijn ook modellen verkrijgbaar die zo compact zijn dat ze qua ruimte nog geen half keukenkastje in beslag nemen. De keuze voor de ideale keuken boiler is afhankelijk van de beschikbare ruimte in uw keuken en het gewenste comfort. Wim Bosman kan u hierbij uiteraard van een deskundig advies voorzien.

Heeft een keuken boiler ook onderhoud nodig?

Een keuken boiler heeft niet bijzonder veel onderhoud nodig. Toch is het belangrijk om het toestel eens in de zoveel tijd even te laten nakijken, om de veiligheid en de efficiënte werking te kunnen waarborgen. Bovendien draagt tijdig onderhoud bij aan een langere levensduur van de keuken boiler. Informeert u gerust bij ons naar de mogelijkheden van een onderhoudscontract.

Ja, ik heb interesse in een keuken boiler!

Heeft u behoefte aan meer informatie met betrekking tot de installatie van een keuken boiler? Of wilt u graag een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem dan contact op met Installatiebedrijf Wim Bosman te Vorden. Onze specialisten staan u graag te woord!

Informatie aanvraag: keuken boiler

Bel ons nu!