Warmte Terug Winning (WTW)

Als een van de meest vooruitstrevende installatiebedrijven in Vorden zijn we bij Installatiebedrijf Wim Bosman constant bezig met innovatieve, duurzame oplossingen die u kunnen helpen om meer energie te besparen. Een goed voorbeeld hiervan is WTW.

Wat is WTW?

Een WTW (Warmte Terug Winning) systeem zuigt ‘oude’ lucht uit een ruimte en blaast tegelijkertijd frisse lucht naar binnen. Maar het doet meer dan een gewoon ventilatiesysteem. Een WTW-systeem bestaat uit een netwerk van kanalen waarin de warme en koude luchtstromen dicht langs elkaar heen gevoerd worden. Een speciale warmtewisselaar, die de warmte van afgevoerde lucht overbrengt op de aangevoerde buitenlucht, zorgt dat de temperatuurverschillen benut kunnen. Zo is warmteoverdracht mogelijk en kan de ruimte niet alleen geventileerd, maar ook verwarmd worden. WTW-systemen kunnen zowel in woningen als in bedrijfspanden worden toegepast.

Wat zijn de voordelen van een WTW-systeem?

Een WTW-systeem biedt u meerdere voordelen. Hierbij kunt u denken aan:

  • Het hele jaar door een aangenaam binnenklimaat
  • Een constante aanvoer van frisse lucht, zonder tocht of voelbare luchtstromen
  • Een hoog rendement, dus lagere energiekosten
  • Een verlaging van de EPN (Energie Prestatie Norm)
  • Doordat de aangevoerde lucht met speciale luchtfilters kan worden gezuiverd, heeft u binnen aanzienlijk minder last van stof. Een WTW-systeem is dan ook zeer geschikt voor mensen met een huisstofmijtallergie

Net als andere duurzame oplossingen vraagt de installatie van een WTW-systeem vanzelfsprekend om een investering. Maar doordat u gaat besparen op uw energieverbruik kunt u deze investering doorgaans al vrij snel weer terugverdienen.

Ja, ik heb interesse in Warmte Terug Winning!

Bent u benieuwd of een WTW-systeem ook in uw woning of bedrijfspand tot de mogelijkheden behoort? Neemt u dan contact op met Instalweb. Wij komen graag bij u langs om de situatie te beoordelen en kunnen vaststellen of de installatie van een WTW-systeem voor u rendabel is. Daarnaast kunnen wij de investering, terugverdientijd en besparingsmogelijkheden voor u in kaart brengen.

Informatie aanvraag: warmte terug winning (wtw)

Bel ons nu!